Ekologiska och naturliga materialval

Certifieringar

Vi är världigt stolta över att kunna presentera att våra produkter som innehar flertalet viktiga och erkända certifieringar.

certificat-earth-positive

Earth Positive®   produceras i produktionsanläggningar som drivs av vindkraftverk i Indien där 95 % av vattnet kommer från monsunregn, vilket minskar behovet av konventionell konstbevattning. Det leder till att lokala byar får behålla sina vattendrag. Earth Positive® kläder är även förpackade i biologiskt nedbrytbara och PVC-fria emballage samt i 100% återvunnen kartong. Sammanfattningsvis minskar koldioxidutsläppen med 90% gentemot traditionell produktion.

Produkterna produceras av ekologisk bomull som certifieras av Global Organic Textile Standard (G.O.T.S) och kontrolleras av Soil Association (UK).

fwf_logo

 

Fair Wear Foundation (FWF) är ett internationellt kontrollsystem som är inriktat på att förbättra de anställdas villkor i olika typer av textilproduktion världen över.

gots_logo

GOTS är en märkning för ekologiskt producerade textilier. Märkningen omfattar hela produktionen av tyget, från skörden av råmaterialet till slutprodukten. GOTS kontrollerar att hela processen är gjord ekologiskt  och med fokus på socialt ansvarstagande.

bra_miljoval

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning. Genom märkningen vägleds konsumenter att hitta de produkter som är minst skadliga för miljön. Både framställningen av fibrerna i tyget och beredningen av textilierna granskas vid märkningen. Bra Miljövals syfte är att minska kemikalieanvändningen, att avloppen renas och att energiprocessen blir så sparsam som möjligt. De kontrollerar även att bomullen är ekologiskt odlad.

co2_logo

The Carbon Trust ger oberoende verifiering och certifiering av framsteg i hållbarhet. Organisationen kontrollerar att Earth Positives proukter har 90% lägre koldioxidutsläpp än traditionell produktion.

conficende-i-text

Oeko-Tex® 100 är en världsomfattande hälsomärkning för textila råvaror och slutprodukter. Märket ska garantera att den färdiga produkten inte orsakar allergiska besvär eller andra hälsoproblem. Oeko-Tex® standard 100 gäller den färdiga produkten och märket garanterar att inga ohälsosamma kemikalier finns kvar i textilien. Som ett komplement finns Oeko-Tex® 1000, som utöver grundkraven inte tillåter någon användning av miljöskadliga färgalternativämnen eller hjälpmedel under produktionen och som även ställer krav på sociala villkor vid produktion.